30.8.22

Natsi-Saksa #132 - Dunkerque

Dunkerquen taistelu oli toisessa maailmansodassa Saksan ja liittoutuneiden joukkojen välinen Dunkerquen kaupungin hallinnasta käyty taistelu, joka alkoi 26. toukokuuta ja päättyi 4. kesäkuuta 1940 [...] Taistelun aikana kaupungista evakuoitiin arviolta 338 226 sotilasta Britteinsaarille. [...] Saksalaiset pysäyttivät joukkojensa etenemisen 24. toukokuuta, mikä antoi liittoutuneille aikaa järjestää ja evakuoida joukkonsa Dunkerqueen. [...] 3. kesäkuuta saksalaiset olivat vain kolmen kilometrin päässä kaupungista. Seuraavana päivänä brittien evakuoitua viimeisetkin joukkonsa kaupungista saksalaiset etenivät kaupungin satamaan ja nostivat hakaristilipun kaupungin valtauksen merkiksi. —Wikipedia
Jos Hitler olisi kuollut Dunkerquen aikana, saksalaiskenraalit olisivat helposti tuhonneet tai vanginneet brittiläisen siirtoarmeijan ja natsi-Saksa olisi automaattisesti ja nopeasti voittanut toisen maailmansodan. Tämä ei kuitenkaan sopinut kansainvälisten juutalaisten keskuspankkiirien suunnitelmiin.

Täten Hitler käski joukkojensa pysähtymään, jotta britit saivat vedettyä omat joukkonsa turvaan, aseistaa heidät uudelleen ja käyttämään heitä natsi-Saksan tuhoamiseen. Kun juutalaiskenraalien vastustuksesta huolimatta Hitler tahallisesti päästi brittiläisen siirtoarmeijan pakenemaan Dunkerquesta, hän varmisti Saksan häviämisen ja tuhoutumisen.


Jim Condit Jr inteviews Christopher Jon Bjerknes, (May 1, 2022), 0:59:00.