27.8.19

Kaiken takana on salaliitto (2015)

Nollatutkimus on puhekielisana tieteelliselle tutkimukselle, jota pidetään arvottomana. —Wikipedia
Suomessa kustantajille lähetetystä materiaalista n. 1 % päätyy julkaisuun asti. Tästä yhdestä prosentista koostuu kirjallisuustarjonta. Tästä tarjonnasta n. 1 % edustaa vakavasti otettavaa materiaalia. 99 % tarjonnasta edustaa tappavan tylsää, harhaanjohtavaa ja/tai informaatioarvotonta ajantuhlausta.

Joonas Sivelän tahallisesti epäpäteväksi kirjoitettu Kaiken takana on salaliitto: Tutkimusmatkoja epäilysten maailmaan (2015) edustaa tutkijoita vastaan suunnattua tyypillistä loanheittokampanjaa, jonka tarkoituksena on saada mahdollisimman paljon vahinkoa aikaiseksi sekä yrittää estää tutkimusten tekeminen.

Kirjassaan Sivelä tahallisesti sotkee tärkeät aiheet, kuten syyskuun 11. päivän lavastetun hyökkäyksen, M/S Estonian lavastetun hyökkäyksen, P2-terroristiloosin ja Apollo-huijauksen yhdentekeviin humpuukiaiheisiin, kuten avaruusolentoihin ja "Elvis elää" -sekoiluihin.

Kaiken takana on salaliitto -kirjan ei ole tarkoitus auttaa ketään. Kirjan tarkoitus on saada kaikki tärkeistä aiheista, kuten WTC 7, keskustelevat näyttämään "ufoihin", "elävään Elvikseen" jne uskovilta hulluilta.
Jonas Silvelä asuu Sipoossa vanhassa mielisairaalassa eikä tiedä, mikä on totta ja mikä ei. —Kirjan mainosteksti
Hävettävästä kirjasta on turha odottaa vakavasti otettavaa tutkimustyötä tai edes perusasioita, kuten lähdeviitteitä. Itse tutkittavien aiheiden kannalta merkityksettömät "salaliittoteoria" ja "salaliittoteoriitikko" -herjatermit toistetaan käytännössä jokaisella sivulla - yleensä useaan kertaan.

Julkisesti myönnettyjen, mutta ei koskaan mediassa tai koulussa käsiteltyjen "salaliittojen", kuten Tonkininlahden lavastetun hyökkäyksen (Vietnamin huumesota)[1] ja suunnitellun vanhenemisen (ns. "hehkulamppuhuijaus")[2] ohella Kaiken takana on salaliitto -kirjan ainoat kaksi merkittävää virkettä olivat,
Toinen epäilyksiä herättänyt yksityiskohta on kaksoistornien vieressä olleen WTC 7 -tornin romahtaminen. Miten rakennus, johon ei edes törmännyt lentokonetta, voi sortua? Miksi rakennuksen sortuminen näytti siltä kuin se olisi räjäytetty hallitusti? [...] Kielteiset mielikuvat eivät kuitenkaan ole ihan tuulesta temmattuja, sillä todistettuja rikoksiakin on tapahtunut. Esimerkiksi 1980-luvun alkuun asti toiminut italialainen P2-vapaamuurariloosi on pystytty yhdistämään erilaisiin räikeisiin rikollisiin tekoihin, ja sitä on epäilty esimerkiksi poliitikko ja ex-pääministeri Aldo Moron murhasta. Silvio Berlusconinkin on väitetty olleen loosin jäsen.[3] —Jonas Sivelä
Mikäli Jonas Sivelää olisi kiinnostanut vakavasti otettavan kirjan kirjoittaminen, olisi hän keskittynyt tuottamaan edes yhdet kappaleet näistä ohimennen mainituista aiheista. Mikäli Sivelä olisi rehellinen ja pätevä, olisi hän myös rohkaissut lukijaa katsomaan 10 sekunnin videon WTC 7:n räjäytyksestä, tutkimaan P2-terroristiloosia, analysoimaan Apollo-huijauksen pienoismalleja jne.

Mikäli Jonas Sivelän tahallisesti harhaanjohtava kirja olisi sisältänyt edes yhden puolueettomasti ja älykkäästi kirjoitetun kappaleen esimerkiksi WTC 7:sta, Apollo-huijauksesta, M/S Estonian asesalakuljetuksista Israeliin tai yksityisestä velkapohjaisesta talousjärjestelmästä, ei yksikään kustantamo olisi julkaissut kirjaa, eivätkä rikollismedian valeuutistoimittajat olisi antaneet pelkästään positiivista julkisuutta kirjalle.
Kirjan julkaissut Atena Kustannus Oy ei ole olemassaolonsa aikana julkaissut yhtäkään kirjaa tärkeästä aiheesta. Kustantamot pääsääntöisesti julkaisevat tietokirjallisuutta mahdollisimman yhdentekevistä aiheista. Yleinen sääntö on: Mitä turhempi aihe, sitä todennäköisemmin se julkaistaan.
Kirjan rahoittanut Koneen Säätiö ei koskaan rahoittaisi tutkimustyötä joka käsittelisi kirjan sabotoimia aiheita älykkäästi. Veronkiertoa varten suunnitellut hyväntekeväisyyssäätiöveroparatiisit ovat verovapaita, jonka seurauksena ne soveltuvat rikollisiin hankkeisiin, kuten rahanpesuun, varallisuuden piilotteluun jne.
________________________

[1] Jonas Sivelä, Kaiken takana on salaliitto: Tutkimusmatkoja epäilysten maailmaan, Atena, Jyväskylä, (2015), s. 8, 166-167.

[2] Sivelä, s. 167-169.

[3] Sivelä, s. 41, 127.