17.1.19

Biovaara

Biovaara viittaa biologisiin tekijöihin, jotka aiheuttavat vaaraa 
eläville organismeille, niistä tärkeimpänä ihmiset. —Wikipedia


Resident Evil HD Remaster (2015)

Kun sivistyneesti käyttäytyvä ihmisuhri on villi-ihmisen väkivaltaisen raiskaushyökkäyksen kohteena, uhria ei kiinnosta se mistä syystä hirviö haluaa hyökätä hänen kimppuun, ainoa asia joka uhria kiinnostaa on hyökkäystilanteesta pois pääseminen.

Sillä ei ole mitään merkitystä minkä syiden seurauksena rikollinen on päätynyt raiskaamaan, merkitystä on ainoastaan hyökkääjästä eroon pääsemisellä. Raiskaaja on parantumattoman zombiviruksen kantaja, joka jatkaa automaattista toimenkuvaansa niin kauan kuin hänen annetaan jatkaa.

Biovaara-logo. Biohazard on japanilaisen Resident Evil -videopelisarjan japaninkielinen nimi.
Japanilaisessa Resident Evil (1996-) -selviytymiskauhuvideopelisarjassa autopilotilla olevat zombiviruksen kantajat eivät muuta käytöstään, vaikka heidät ohjattaisiin hoitoon, vankilaan tai kuritushuoneelle. Sivistyneesti käyttäytyvä ihmismäinen pelaajahahmo voi selvitä painajaisesta ainoastaan sulkemalla zombin aivotoiminnot tavalla tai toisella.

Pelin maailmassa ei ole kehitetty lääkekemikaalia, joka voisi parantaa zombin käytöksen. Sellaista seerumia ei ole myöskään virallisesti kehitetty 2010-luvun todellisessa maailmassa. Kunnes sellainen taikajuoma on saatavilla, voidaan Resident Evilin ratkaisukonseptia koeajaa myös todellisessa yhteiskunnassa, sillä pelin maailmassa ongelmanratkaisutapa tuottaa tuloksia 100 % varmuudella.

Eläinkunta syömässä toisiaan hengiltä. Ensimmäisen Resident Evil (1996) -videopelin työstämisen innoittanut italialainen selviytymiskauhuelokuva Zombie läskinsyöjät (1979).