22.1.19

Suomen Führerit



Suomen kuuluisin uusnatsijohtaja Pekka Siitoin (1944-2003) näytteli uransa aikana mitä tahansa roolihahmoa, josta hänen tukijat olivat valmiita maksamaan.
Minusta kirjoitetaan, että vihaan juutalaisia ja mustalaisia. [...] Se ei ole totta. Kuollessaan äitini pyysi, etten loukkaisi heitä. Ja minä vannoin. Ja onhan minussa itsessänikin vähän juutalais-venäläistä verta (äidin puolelta).[1]            —Pekka Siitoin


Suomen toiseksi kuuluisin uusnatsijohtaja oli Pekka Siitoinin Oulun alue-päällikkö Kai M. Aalto (1966-). 20. toukokuuta 1986 Aalto yritti kaverinsa Markku Järvenpään kanssa kaapata Oulun lentokentältä Finnairin reittikoneen.
Kun Markku Järvenpää (20) ja Kai Aalto (20) suunnittelivat Oulunsuun sairaalan suljetulla osastolla lentokonekaappausta, heidän alkuperäinen tarkoituksensa oli vaatia rahaa Aallon perustamalle puolueelle. [...] Hän oli tavannut Oulunsuun sairaalassa Markku Järvenpään, jota ei ollut aikaisemmin tuntenut. Poikien välille oli syntynyt nopeasti ystävyyssuhde, ja he alkoivat yhä enemmän ja enemmän viettää aikaansa yhdessä keskustellen kaiken maailman asioista. Kai kertoi olleensa tuolloin toista kertaa kyseisessä sairaalassa. Eikä Markkukaan siellä aikaisemmin kovin usein ollut vieraillut. [...] Siitä Kai Aalto on närkästynyt, kun kaikki lehdet ovat väittäneet hänen ja Markun olleen avohoidossa sillä hetkellä, kun kaappaus ja siihen liittyvät muut kolttoset olivat tapahtuneet. Ei se pidä paikkaansa alkuunkaan. Olimme molemmat sairaalan suljetun osaston potilaita. Tällä osastolla on kuitenkin sellainen kummallinen perinne, että jos jonain päivinä kaikki potilaat ovat rauhallisia, niin ovet pidetään lukitsemattomina. Nyt oli sellainen päivä, joten saatoimme lähteä lähes vapaasti kenenkään estämättä kaupungille.[2] —Matti Paloaro

_________________________

[1] V. Šmyganovskij, "Pekka Siitoinin haastattelu", Izvestija, (18.10.1991), lainattu, Iiro Nordling, Pekka Siitoinista Jussi Halla-ahoon: Suomen kansallismielisten lyhyt historia, 1970-2012Helsinki, (2012), s. 169.

[2] Matti Paloaro, "Lue lentokonekaappauksen todellinen syy!", Alibi, No. 8, (Elokuu 1986), s. 3, 4; Ksm. Seppo Korhonen, "Natsijohtaja Aalto uhoaa pelastavansa Suomen", Alibi, (1992), s. 78-83.