12.5.20

Voitto-voitto-tilanne #4

Mikäli väkivaltarikosrekisterin omaavat toimijat sytytettäisiin tuleen ja sammutettaisiin moottorisahalla, eivät he kykenisi kehittämään enempää kaaosta yhteiskuntaan.
Pääosin 14–17-vuotiaat pojat tekevät netissä valehuumekauppoja, joiden tarkoituksena on ryöstää sovitulle paikalle saapuva huumeiden ostaja. Huumepaketin sijaan ostaja voikin saada käsiinsä esimerkiksi keksipaketin. Tekijät liikkuvat jopa kymmenen hengen ryhmissä, joten huumeita ostamaan saapunut on voitu joukkovoimalla painostaa antamaan heille kaikki rahansa ja jopa vaatteensa. Joskus tapauksissa on käytetty väkivaltaa; teräaseita, nyrkkirautoja, potkimista ja lyömistä. [...] Kysymys on niin sanotusta piilorikollisuudesta, koska ryöstön tai varkauden kohde harvoin tekee rikosilmoitusta. Onhan paikalle saavuttu rikollisessa tarkoituksessa huumeita ostamaan. [...] Poliisi on huolissaan valehuumekauppojen aiheuttamasta koston kierteestä. [...] Jos huumeidenkäyttäjältä viedään viimeiset rahat, hän jää velkaa huumekauppiaille ja hänen täytyy tehdä rikoksia selvitäkseen veloistaan. Siitä voi syntyä halu kostaa tekijöille. Helsingissä on pienet piirit. Jos joku haluaa löytää tietyn ihmisen, se onnistuu kyllä, [vanhempi konstaapeli Janne] Korhonen toteaa. [...] Mukana on nuoria, joilla on 15-vuotiaana kymmenistä rikoksista merkintä. Rikoksia on voitu alkaa tehdä jo 12-vuotiaana, ja iän myötä teot ovat muuttuneet vakavammiksi. [...] Minun kokemukseni mukaan monet nuoret eivät koe ehdollista rangaistuksena. He käyvät oikeudessa ottamassa tuomion ja jatkavat samaa toimintaa, Korhonen sanoo.[1] —Katri Kirsi
Mikäli rikollisiksi syntyneet ja huumausaineiden syövyttämät väkivallan-käyttäjät jauhettaisiin jauhelihaksi ja tarjoiltaisiin leipäjonossa pörisevänä safkana, eivät he kykenisi kehittämään enempää kaaosta yhteiskuntaan.
Leipäjonolaisia vihaavat viranomaiset, lainsäätäjät, kansanedustajat jne pyrkivät estämään ruuan valmistuksen keinolla millä hyvänsä, jotta taparikolliset voisivat pilata mahdollisimman monta elämää.

_________________________

[1] Katri Kirsi, Alaikäiset esittävät huumekauppiaita – ryöstävät ostajalta vaatteetkin päältä, Yle Uutiset, (11.5.2020 klo 17.41päivitetty 12.5.2020 klo 09.50).