26.5.19

Päämies

Kesäkuussa 2022 Kurvin kirvespysäkillä bussia numero 77 odottavan räjähdysherkän työjuhdan kehänkiertämistä saapuu häiriköimään kulahtanut Olvi-lippalakki päässään säestävä ja viskibasistin aksentin omaava räjähtänyt prompteri, jolta yllättäen puuttuu "euro matkalipun hinnasta".

Juhta kutsuu toksisen prompterin lähemmäksi ja kiskaisee povitaskustaan pianolangan. Juhta alkaa kuristaa prompteria niin tuloksia tuottavasti, että prompterin pää sahautuu irti ja alkaa pyöriä alas Vilhonvuorenkatua.


Samanaikaisesti Vilhonvuorenkadun päässä sijaitsevassa Moko Market Café & Store -kahvilassa Jari Litmanen kuuntelee nalkuttavan nyrkkikyllikin valitusta. Litmasen itsepuolustusrefleksit ovat jo tovin kehittäneet keinotekoista tinnitystä Litmasen korviin, kunnes vaistomaisesti hän havaitsee katua alas pyörivän pallopään.

Litmanen ilmoittaa, että nyt hänen on pakko mennä, mutta nalkutin yrittää estää Litmasen poistumisen. Kiukkuinen Litmanen kiskaisee itsensä vapaaksi, lähtee rynnimään kohti ulko-ovea ja riisuutuessaan paljastaa takin alla lymyilevän Ajaxin pelipaidan.

Keskittynyt Litmanen potkaisee optimaalisella hetkellä kohtaamaansa irtopäätä, joka lentää Sörnäisten rantatien yli kohti viereistä Suvilahtea.

Suvilahdessa on meneillään entinen Tuska-festivaali, joka sattuneesta syystä sittemmin vaihtoi nimensä Radio Rock -festivaaliksi edellisvuonna konkurssiin menneen Radio Rock -radiokanavan mukaisesti.

Tykinkuulan tapaan irtopää lentää festivaalialueelle ja kaataa muutaman keilan.


Šakkinappulaurheilijoiden tehtävä on toimia pankkiireiden mainosbannereina.

ABN AMRO on Rothschild-sukuun kuuluvan Bethmann-suvun pankki, joka 2010-luvulle asti toimi yhtenä Suomen valtion suurimpana valtionvelkojana.

Saksan valtakunnankanslerina toiminut Theobald von Bethmann Hollweg (1856-1921) käynnisti ensimmäisen maailmansodan (1914-1918).

Ensimmäisen maailmansodan tarkoitus oli valtioiden velkaantumisten ja populaatiokontrollin ohella hajottaa viimeiset kuningaskunnat, jotta pienet etniset valtiot voisivat anoa itsenäisyyttä.

Projekti oli tarpeellista toteuttaa, jotta toisen maailmansodan (1939-1945) jälkeen perustettu Israelin valtio voisi anoa itsenäisyyttä.