2.6.18

Ensirakkaus

Super Metroid (1994) -videopeli oli minulle henkilökohtainen ensielämys naispuolisen ihmisorganismin spektaakkelimaisuudesta.

Alkujaan Nintendolle ja Game Boylle ilmestyneen Metroid-sarjan kolmososa oli ensimmäinen kerta, kun ymmärsin järkytyksekseni, että pelattava Samus Aran - sankarihahmo ei ollutkaan stereotyyppinen lihaskimppumies, vaan äklö tyttö.

Pelin ilmestymisvuonna 1994 olin 8-vuotias, en ollut pelannut sukupuolen paljastavaa alkuperäistä Metroidia (1986) loppuun, en ymmärtänyt kunnolla englannin kieltä, eikä pelattavan hahmon nimi paljastanut hahmon sukupuolta.

Tosiasia oli pysynyt pimennossa myös siitä syystä, että avaruuden eri planeetoilla pörräävä Samus oli paksun haarniskan peittämä, joka verhosi kriittiset johtolangat sisäänsä.

Kahdessa ensimmäisessä Metroid-pelissä Samuksen kuolemisen Game Over -animaatio oli standardinmukainen räjähdys, mutta Super Metroid teki poikkeuksen tähän videopelien kliseiseen kuolemiskaavaan.

Super Metroidissa Samuksen kuolemisen animaatio oli edelleen eeppinen räjähdys, mutta kemiallisen reaktion paineaalto ei edellisten Metroid-pelien tapaan räjäyttänyt Samusta kappaleiksi, vaan riisui hänet alusvaatteisilleen, jonka seurauksena orgastinen purkaus paljasti eksoskeletonin alta mediaseksikkään tissimissin.