30.5.18

Legendaarinen kulttiklaani

Vuoden 2000 syyskuussa Pelit-lehden pahamaineinen artikkeli "Pimeyden sydän: Matka klaanitoiminnan ytimeen" käsitteli räiskintävideopeli Counter-Striken SPR-klaaniamme.

Pelit-lehden muinainen artikkeli oli jopa niin unohdettu itse asianomistajienkin keskuudessa, että osa alkuperäisistä SPR-klaanilaisista kyseenalaisti tekstin olemassaolon ja oletti, ettei asiasta mainitessaan allekirjoittaneella ollut aivan kaikki muumit laaksossa.
Valitsen valenimekseni Shakaalin, toivoen, että kohdeklaanini ymmärtäisi tämän kirjoituksen julkaisun jälkeen nimeni ironian. —Tuomas Honkala, Pelit-lehti
Sain ensikertaa kuulla tästä Half-Lifen (1998) pelimoottorille rakennetusta ilmaismodista Pelit-lehden vuoden 1999 lopussa ilmestyneessä "ensimulgaisu-artikkelissa".

Tekstistä provosoituneina päätimme tulevan klaanin jäsenen (SPR-StarBuck, todellisuudessa SPR-Mr.Skinner) kanssa kokeilla pelimodin silloista beta 5.2 -versiota hänen Hakaniemen punaisen torin läheisyydessä sijainneessa majapaikassaan.

Olimme välittömästi koukussa ja sana alkoi kiertää. Pian entistä enemmän tietokoneillensa jämähtäneitä kahdeksasluokkalaisia alihankkijoita oli pelin syövereissä.

Counter-Striken neuroottis-psykoottinen klaanitoiminta vaikutti niin radikaalisti jakomäkeläiseen "koulunkäyntiimme", että opettajat päättivät lopulta kutsua klaanilaiset vanhempineen palaveriin, jonka pöyristyttävänä teemana oli "tietokoneella notkutun ajan vähentäminen kahteen tuntiin".

Harmillisesti bisneskiireiden seurauksena en ehtinyt henkilökohtaisesti osallistumaan täysistuntoon, mutta adjutanttinani toiminut äitini ilmoitti leukojaan lattianraosta keränneille opettajille,

Eihän kahdessa tunnissa ehdi mitään, kun niillä on niitä tärkeitä klaanipelejäkin. —Äiti

Itsestään selvästi saattaisi olettaa, että klaanimme nimi "SPR" juonsi Suomen Punaisesta Rististä, mutta tämä ei pidä täysin paikkaansa. Allekirjoittaneen suosikkielokuva oli näihin aikoihin sotaelokuva Pelastakaa sotamies Ryan (1998), jonka alkuperäisnimi oli Saving Private Ryan.

Klaaninimenä tämä oli kuitenkin niin kömpelö räpellys, ettei kukaan viitsinyt koskaan tiedustella nimen taustoista ja pikkuhiljaa kaikki vain olettivat sen tarkoittavan Suomen Punaista Ristiä.

Liitteenä olevassa Pelit-lehden artikkelissa Joel Susi on SPR-Vääpeli (oikeasti SPR-M@DM@X).

SPR-2pack$haker aka SPR-Dance

SPR-dARKpRESENCE aka SPR-Ico

SPR-Hairstyler aka SPR-Tronix

SPR-PuissaPomppivaPaviaani aka SPR-exec

SPR-Shakaali aka Pelit-lehden soluttautuja

SPR-StarBuck aka SPR-Mr.Skinner

SPR-Vääpeli aka SPR-M@DM@X

SPR-Wolverine aka SPR-ThePostman